27 Φεβρουάριος 2020, 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2020, 18:50

Ακόμα τρεις στρατιώτες νεκροί στη Συρία – Αισιόδοξος ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ

  • Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ρωσία-Τουρκία στελεχώνουν κέντρο επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός
    (Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Την ώρα που τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι Σύροι αντικαθεστωτικοί με τη βοήθεια της Τουρκίας ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ (κάτι που αρνείται να το επιβεβαιώσει η Ρωσία), τρεις ακόμα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ, την επαρχία όπου μετά από εννέα χρόνια πολέμου προελαύνει ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας.

Στο θάνατο των στρατιωτών αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, διαβεβαιώνοντας ότι οι απώλειες στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι πιο βαριές.

Αν και το κυβερνών AKP βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις κυρίως λόγω της οικονομίας και του Προσφυγικού, ο Τούρκος πρόεδρος εκτιμά ότι στη βορειοδυτική Συρία η κατάσταση παίρνει «ευνοϊκή» τροπή. Άλλωστε χθες τόνισε ότι έχει καταρτιστεί σχέδιο για την εκδίωξη του συριακού στρατού από τις περιοχές γύρω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ, και έδωσε διορία στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν «ως το τέλος του μήνα».

Δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει ότι από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα 20 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ιντλίμπ, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters οι νεκροί είναι 21.