27 Φεβρουάριος 2020, 15:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2020, 15:25

Τον Νίκο Παππά καλεί η προανακριτική

  • Τον Νίκο Παππά καλεί η προανακριτική
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καλείται την προσεχή Τρίτη ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πλειοψηφία αποφάσισε ότι ο βουλευτής πρέπει να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι το 2016 του έγινε πρόταση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του Νίκου Παππά να αποσυρθούν τα εντάλματα και να υπάρξει συμβιβασμός με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, με τον οποίο είχαν πολυετή δικαστική διαμάχη. Μάλιστα, όπως είπε, η πρόταση περιλάμβανε και την καταβολή των δικαστικών εξόδων που είχε κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, αντιπρότεινε ως μάρτυρες τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Γιάννη Φιλιππάκη και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, καθώς ο επιχειρηματίας απάντησε χθες ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει το 2013 από τον Σταύρο Παπασταύρου να τον πείσει για συμβιβασμό με τον εκδότη.

Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη η Ελένη Τουλουπάκη. Η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα, όμως έστειλε επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία για την κλήτευσή της.

Πηγές της προανακριτικής εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια των μελών για τη στάση της δικαστικής λειτουργού, μιας και, όπως τόνισαν, η συμπεριφορά της είναι καταχρηστική, αφού γνώριζε από τις 12 Φεβρουαρίου ότι θα κληθεί για να καταθέσει.