27 Φεβρουάριος 2020, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2020, 14:46

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα κρούσματα του κορονοϊού

  • Κορονοϊός: Στους 37 οι νεκροί από τον SARS-CoV-2 στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Δύο γυναίκες που ταξίδεψαν πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και ο ανήλικος γιος της μίας είναι προς το παρόν τα τρία κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Χθες επιβεβαιώθηκε ότι στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται μια 38χρονη επιχειρηματίας που πήγε μόνη της στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. Η πορεία της υγείας της είναι καλή –από χθες το βράδυ είναι απύρετη–, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί και ο γιος της.

Μητέρα και γιος νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι στο «Αττικόν», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Αττική, εισήχθη μια νεαρή γυναίκα, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αρχικά απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, ωστόσο εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά για τον Covid-19 μπήκε, με βάση το πρωτόκολλο, στο «Αττικόν», σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Σε ό,τι αφορά στην οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν ήδη οι συνταξιδιώτες της 38χρονης, απομονώθηκαν άτομα του κλειστού της κύκλου, έγινε απολύμανση στο δημαρχιακό μέγαρο όπου έδωσε το παρών σε μία συνεδρίαση, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο για 14 ημέρες του 105ου Δημοτικού στη Μαλακοπή, στο οποίο φοιτά ο γιος της, και η απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος.

Και η πορεία της υγείας της δεύτερης γυναίκας εξελίσσεται ικανοποιητικά. Σε αυτή τη φάση οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή της τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τους συνταξιδιώτες της.

Στο Ινστιτούτο Παστέρ εξετάζονται καθημερινά δείγματα ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την αναβολή όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σε όλη την Ελλάδα.