27 Φεβρουάριος 2020, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2020, 13:35

Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

  • Ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς από το υπουργείο Υγείας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Ο ανήλικος γιος της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, και μία ακόμα γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το δεύτερο και το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τη σύσκεψη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των καρναβαλιών, σε όλη τη χώρα.

Το αγόρι νοσηλεύεται και αυτό στο ΑΧΕΠΑ, ενώ για τις επόμενες 14 ημέρες θα μείνει κλειστό το σχολείο του, το 105ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα γίνει απολύμανση. Το παιδί τη Δευτέρα δεν είχε πάει στο σχολείο και την Τρίτη ήταν σε σχολική εκδρομή.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη δεύτερη γυναίκα που νοσεί, μόνο ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια ιχνηλάτησης του ταξιδιού της και των ημερών που ακολούθησαν.