26 Φεβρουάριος 2020, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2020, 21:21

Κοινή επιχείρηση «σκούπα» ΕΛΑΣ - Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

  • Κοινή επιχείρηση «σκούπα» ΕΛΑΣ - Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου
    (Φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κατερίνα Νομικού)

Δύο τόνοι παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν στον Πειραιά, στο πλαίσιο μιας ακόμη κοινής επιχείρησης «σκούπα» της ειδικής ομάδας της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και τη συμβολή εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου. Η επιχείρηση, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης προϊόντων στην πόλη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ιπποδαμείας, στην οδό Αλιπέδου και στους παρακείμενους δρόμους της κυριακάτικης αγοράς του Πειραιά.

Το κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά προχώρησε σε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν αυθημερόν εντός των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημοτική Αρχή συνεχίζει να συμβάλλει στο βαθμό των αρμοδιοτήτων της στο έργο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πόλη, λέγοντας πως πρόκειται για ένα διαχρονικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Πειραιά, εκπροσώπων της ΕΛΑΣ και φορέων της πόλης, λέγοντας πως ο συντονισμός των δράσεων και η αποτίμησή τους έχει ήδη θετικά αποτελέσματα στην πόλη.

Ο δήμαρχος επισήμανε στη συνέχεια πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι κοινές αυτές δράσεις με την ίδια ένταση και συχνότητα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β.Π.