26 Φεβρουάριος 2020, 17:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2020, 17:48

Μήνυση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου, εκδότη και δημοσιογράφων

  • Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Μήνυση εις βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη της εφημερίδας δημοκρατία Ιωάννη Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Αλέξανδρου Τάρκα κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση του δικηγόρου του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή, η μήνυση συνοδεύεται από «πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου του Σάμπυ Μιωνή: «Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των 1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" 3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και 4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ("συμμορίας") γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

»Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο. Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.

»Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια. Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν "από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους", ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Τι λέει ο Παπαγγελόπουλος
«Τον συναντήσαμε με τον κ. Παππά κατόπιν πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για όσα του καταλογίζει ο Σάμπυ Μιωνής. Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος του για σοβαρότατα αδικήματα από τον επιχειρηματία, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δίνει διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα που περιγράφει ο κ. Μιωνής στο δικόγραφό του. Αναφέρει, μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος πως «έχει την εντύπωση» ότι ο κ. Μιωνής έλαβε επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση διαφορών του με εκδότη που σήμερα έχει συμπεριλάβει στη μήνυση που κατέθεσε.


Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
(φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει: «Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

»Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Για τον κ. Βορίδη, του συστήσαμε να απευθυνθεί στη ΝΔ. Για τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

»Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνής στη συνέχεια, κάποια στιγμή, έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη. Πριν από έναν χρόνο ο κ. Μιωνής κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

»Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

»Αυτά προς το παρόν για τον δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς, σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει. Αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για τον ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Η θέση της «δημοκρατίας»
Με ένα άρθρο που φιλοξενεί η δημοκρατία στην ηλεκτρονική της έκδοση και το οποίο φέρει τίτλο «Εκβίαση για λογαριασμό του Βορίδη "ανακάλυψε" ο Μιωνής!», η γνωστή εφημερίδα δίνει τη δική της θέση και διάσταση. Καταρρέει η αξιοπιστία του μάρτυρα της Προανακριτικής, ο οποίος μετά αποφάσισε να στραφεί κατά του Παπαγγελόπουλου, σημειώνεται αρχικά στο άρθρο. «Εξωφρενικά ψευδείς καταγγελίες για εκβίαση και λειτουργία δήθεν εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε μέσω της "δημοκρατίας" για λογαριασμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, έχει κάνει ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής, αλλά οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί πανηγυρικά από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές του Κράτους του Ισραήλ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, στο άρθρο αναφέρονται τα εξής: «Η κατάθεση σχετικής αγωγής και μήνυσης του κ. Μιωνή σε βάρος της "δημοκρατίας" έγινε τον Απρίλιο του 2019 εν κρυπτώ, χωρίς να γίνει επίδοση εγγράφων στην εναγόμενη εφημερίδα μας. Ο ενάγων προέβη σε δηλώσεις μόνον σε μία ιστοσελίδα, στην εβραϊκή γλώσσα, που δημοσίευσε πως "μία ελληνική εφημερίδα διενεργεί αντισημιτική εκστρατεία εναντίον του για λογαριασμό του νεοναζιστή πολιτικού Μάκη Βορίδη". Η ίδια ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι "σύμφωνα με τον Μιωνή, το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα διακατέχεται από αντισημιτισμό και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή του στο Ισραήλ από φόβο ότι θα έχανε, αν η δίκη διεξαγόταν στην Ελλάδα"».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της δημοκρατίας.

Δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου
Σε δήλωση με την οποία απαντά στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, για τη μήνυση που κατέθεσε, προχώρησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου η οποία συμπεριλαμβάνεται στο δικόγραφο του επιχειρηματία. Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία» και τονίζει: «Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη».


Η Γιάννα Παπαδάκου (πηγή: Youtube)

Συγκεκριμένα η Γιάννα Παπαδάκου αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση της τα εξής: «Ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις το Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία. Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Lagarde, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει.

»Εναντίον του κ. Mionis έχω ήδη καταθέσει προ πολλού μήνυση για απάτη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.00 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά σε βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ αριθμ 319327706/29-9-2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη. Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη Βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία, εξαπατώντας τον Βρετανό δικαστή με απόκρυψη των ανωτέρω στοιχείων, έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις σε βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις.

»Επειδή γνωρίζει τη μήνυση, που αποκαλύπτει τα ψέματα του, εξαπέλυσε τον οχετό εναντίον μου σήμερα! Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη».

  • Πηγές: iefimerida.gr / dimokratianews.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ.