26 Φεβρουάριος 2020, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2020, 13:37

Οι «Ακρίτες του Πόντου» Αυστραλίας στο Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

  • Οι «Ακρίτες του Πόντου» Αυστραλίας στο Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης
    Από παλαιότερη συμμετοχή του σωματείου στο Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης επιστρέφει στην ιστορική ελληνική περιοχή της οδού Λόνσντεϊλ το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη.

Στη μεγάλη γιορτή θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, μέλη του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Αυστραλίας, ανεβάζοντας μια παράσταση με τίτλο «Ο νους και η καρδία σ'», την Κυριακή 1 Μαρτίου (τοπική ώρα 16:00).

H μεγαλύτερη ελληνική πολιτιστική γιορτή της Μελβούρνης επιστρέφει με νέα εμφάνιση και μερικές νέες προσθήκες. Με πάνω από 90 περίπτερα, τρεις μεγάλες εξέδρες με δωρεάν ψυχαγωγία, εκατοντάδες καλλιτέχνες και δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και πολλά μπαρ και αμέτρητες ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Μέλη του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Αυστραλίας θα ανεβάσουν σε μία από τις τρεις εξέδρες (στην οδό Λόνσντεϊλ και Ράσελ) δρώμενο για την απώλεια, το ταξίδι και το αδάμαστο πνεύμα των προσφύγων ποντιακής καταγωγής. Θα μεταφέρουν στους θεατές το δύσκολο ταξίδι των προγόνων τους από τον Πόντο στην Ελλάδα, και από εκεί στη μακρινή Αυστραλία.

«Ένα τραγούδι σε πρώτη εκτέλεση που ποτέ δεν τραγουδήθηκε δημόσια και γράφτηκε από οικογένεια Ποντίων της Αμερικής θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, υπογραμμίζοντας τους πόνους μιας νέας εγκατάστασης στην Αυστραλία. Αυτή η παράσταση επισημαίνει αυτήν την νέα πτυχή της ιστορίας μας ως απόγονοι Ποντίων στην Αυστραλία, συνεχίζοντας και κρατώντας την ιστορία και τις παραδόσεις μας πάντα σε προτεραιότητα» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των «Ακριτών του Πόντου».