26 Φεβρουάριος 2020, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2020, 12:34

Θεσσαλονίκη: Με δαγκάνες θα μετακινούνται όσοι παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ

  • Θεσσαλονίκη: Με δαγκάνες θα μετακινούνται όσοι παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ
    Με τις γνωστές «δαγκάνες» θα απομακρύνονται τα οχήματα που έχουν σταθμεύσει παράνομα στο κέντρο της πόλης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με νέου τύπου τροχοσφιχτήρες, τις γνωστές «δαγκάνες», θα ακινητοποιούνται σε λίγο καιρό από τη δημοτική Αστυνομία τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα είτε σε ράμπες ΑμεΑ, είτε σε πεζόδρομους, πλατείες καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis», στη Θεσσαλονίκη.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε λίγες μέρες, καθώς μόλις σήμερα η δημοτική Αστυνομία του κεντρικού δήμου παρέλαβε καινούργιου τύπου τροχοσφιχτήρες, που θα τοποθετούνται από την επόμενη εβδομάδα στις ρόδες των παράνομα σταθμευμένων ΙΧ αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται με κλήση που θα βρίσκεται στο παρμπρίζ του οχήματός τους καθώς και με ενημερωτικό φυλλάδιο για την τοποθέτηση της δαγκάνας. Για να απαλλαχθούν από αυτή θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη δημοτική Αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, υπάρχουν οδηγοί που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Καρ.