25 Φεβρουάριος 2020, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2020, 19:34

Covid-19: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία

  • Covid-19: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία
    Ο Μπρους Έιλγουορντ, επικεφαλής της κοινής αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Κίνας, μιλάει για τον Covid-19 σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη (φωτ.: EPA / SALVATORE DI NOLFI)

Κρούσμα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκε και στην Ελβετία, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Ιταλία. Εκπρόσωπος Τύπου των ομοσπονδιακών υγειονομικών Αρχών της Ελβετίας δήλωσε πως πράγματι υπάρχει κρούσμα Covid-19 στη χώρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει την περιοχή όπου εκδηλώθηκε.

Όμως τόσο το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS όσο και οι αρχές του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο που συνορεύει με την Ιταλία, ανακοίνωσαν πως εκεί εκδηλώθηκε το κρούσμα.

Κρούσματα του covid-19 έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.

Νωρίτερα ο δρ Μπρους Έιλγουορντ, επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι Αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.