25 Φεβρουάριος 2020, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2020, 22:50

Στον τελικό του μεγαλύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού εικονικής δίκης Διεθνούς Δικαίου ομάδα της Νομικής ΑΠΘ

  • Τουρκία: Υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου καταδικάστηκε για «τρομοκρατία»
    (Φωτ.: pixabay.com)

Στον διεθνή τελικό του μεγαλύτερου παγκοσμίως διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου προκρίθηκε ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι φοιτήτριες Ελένη Μπιτζίκα (4ο έτος), Αγγελική Τοσούνογλου (3ο έτος) και ο φοιτητής Χρήστος Ζώης (6ο έτος) κατέκτησαν το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο στον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διεθνή τελική φάση του, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον από τις 12 ως τις 18 Απριλίου.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται εδώ και πενήντα έτη με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Την ομάδα προπονούν ο δρ Ιωάννης Ναζίρης, διδάσκων, και ο Βασίλης Περγαντής, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι είναι οι επίκουροι καθηγητές του ίδιου τμήματος Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.