25 Φεβρουάριος 2020, 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2020, 12:45

Θρίαμβος Αρζουμανίδη επί του Τούρκου Οζέρ

  • Θρίαμβος Αρζουμανίδη επί του Τούρκου Οζέρ
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / Arzoumanidis Yannis)

Ακολουθώντας τη σημαία του Πόντου και ακούγοντας τους ήχους της λύρας και τις ιαχές του κόσμου, που κατέκλυσε το Σάββατο (22/2) το βράδυ την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Αρζουμανίδης μπήκε στο «κλουβί» του επετειακού MCP 10 για τη μεγάλη μάχη με τον Μεχμέτ Οζέρ, που ήταν το main event της διοργάνωσης.

Από το ξεκίνημα του πρώτου γύρου, ο κορυφαίος Έλληνας heavyweight ΜΜΑer φρόντισε να δείξει στον Τούρκο αντίπαλό του ποιος είναι το «αφεντικό» στον αγώνα.

Με μια επίθεση διαρκείας, ο «R-Zοο» πήγε τον Οζέρ στο πλέγμα και με την συμπλήρωση δύο λεπτών «τάπαρε» στο καναβάτσο τον αντίπαλό του, καταφέρνοντας απανωτά χτυπήματα. Έτσι, πήρε μια ακόμη σπουδαία νίκη στην καριέρα του και παράμεινε αήττητος εντός συνόρων.

Στο τέλος της μονομαχίας, εν μέσω αποθέωσης από θαυμαστές και φίλους των Μικτών Πολεμικών Τεχνών, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το χώρο των αγώνων, ο Πόντιος «τιτάνας» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην κάμερα του Open: «Στηρίζουμε την Γενοκτονία των Ποντίων. Δεν ξεχνάμε όμως ότι είναι και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οπότε το μήνυμα είναι γενικότερο: ότι οι Έλληνες ξέρουν να στέκονται στα πόδια τους, να κοιτάνε τον αντίπαλο στα μάτια και να μην σκύβουν το κεφάλι».


Το ρεπορτάζ του Open για τον αγώνα του «R-Zoo»