29 Φεβρουάριος 2020, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2020, 16:11

«PontosRunningTeam»: Η συμμετοχή της ΠΟΕ στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

  • «PontosRunningTeam»: Η συμμετοχή της ΠΟΕ στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
    Η ΠΟΕ στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» (φωτ.: ΠΟΕ)

Με το όνομα «PontosRunningTeam» η ομάδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα τρέξει στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον περσινό αγώνα, την οποία αφιέρωσε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η ΠΟΕ επανέρχεται φέτος δυναμικά στηρίζοντας τους επιζώντες της γενοκτονίας των Γιαζίντι.

«Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή της ΠΟΕ στον Μαραθώνιο θα διατεθεί στην κάλυψη των αναγκών των επιζώντων της γενοκτονίας των Γιαζίντι, μέσω του οργανισμού Yazda, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα του πολύπαθου αυτού λαού. Για το σκοπό αυτόν, η Ομοσπονδία συνεργάζεται στενά με τον Haider Elias, πρόεδρο της Yazda, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αθήνα.


Το όνομα της ομάδας που προέκυψε μετά την ψηφοφορία που έληξε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ, όποιος επιθυμεί να τρέξει με την ομάδα της μπορεί να το κάνει συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής (δείτε ΕΔΩ) μέχρι τις 18 Μαρτίου.