25 Φεβρουάριος 2020, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2020, 14:07

Κρούσματα κορονοϊού σε κεντρική και νότια Ιταλία

  • Κρούσματα κορονοϊού σε κεντρική και νότια Ιταλία
    Ερευνητής σε μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Luigi Sacco στο Μιλάνο (φωτ.: EPA / Andrea Fasani)

Κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφονται πλέον, εκτός από τη βόρεια Ιταλία, στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας. Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κορονοϊού είναι συνολικά 283 ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε σχέση με χθες, έχουν προστεθεί στον σχετικό κατάλογο των κρουσμάτων άλλα 54 περιστατικά.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι, εκτός από τις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν δυο κρούσματα στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία, και ένα στη Σικελία. Ειδικότερα, ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία. Επίσης, μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, που έχει μολυνθεί από τον covid-19 εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Μάλιστα, τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης.