25 Φεβρουάριος 2020, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2020, 09:54

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη

  • Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο βόρειο Ιράκ
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα έχει στείλει στρατιωτικούς και Σύρους μαχητές για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν είπε πότε πέθαναν οι στρατιώτες. Το Σάββατο, πάντως, αναγνώρισε ότι έχουν σκοτωθεί στρατιώτες στη Λιβύη, χωρίς να πάντως να προσδιορίζει τον αριθμό των νεκρών.

Μιλώντας σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία για τη διεξαγωγή της προτεινόμενης συνόδου κορυφής της 5ης Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία σχετικά με τη σύγκρουση στην Ιντλίμπ της Συρίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι μπορεί να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ίδια ημερομηνία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να μεταβεί την Τετάρτη στην Τουρκία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ. Ανέφερε ακόμη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψαν τον Πούτιν να τερματίσει τη σύγκρουση, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί.

  • Πηγή: Reuters.