24 Φεβρουάριος 2020, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 19:28

«Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην τέχνη του ψωμιού» λέει ο Γάλλος πρόεδρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ψωμιού

  • «Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην τέχνη του ψωμιού» λέει ο Γάλλος πρόεδρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ψωμιού
    (Φωτ.: Couleur / pixabay.com)

«Η Ελλάδα εμπνέει με τα προϊόντα της και την κουλτούρα της γύρω από το ψωμί και τα αρτοποιήματα ενώ γενικότερα η γαστρονομία της αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ψωμιού Κριστιάν Βαμπρέ (Christian Vabret) που ξεχωρίζει ως ...μετρ του άρτου στη Γαλλία. Ο Κ. Βαμπρέ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων Artozyma, καλεσμένος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, είπε πως στην Ελλάδα έχουμε εξελίξει «την τέχνη του ψωμιού δημιουργώντας πολλά προϊόντα που ο κόσμος έχει την νοοτροπία να παίρνει στο χέρι και να απολαμβάνει ως μικρά σνακ».

«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλές σπεσιαλιτέ που έλκουν τους τουρίστες. Άλλωστε η ελληνική κουζίνα βρίσκεται και στην καρδιά των Γάλλων. Στην τέχνη του ψωμιού όμως υπάρχουν πολλές καινοτομίες. Θεωρώ ότι είναι πρωτοπόρα σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε.

Ο Γάλλος αρτοποιός και επιχειρηματίας εξέφρασε τη χαρά του για τους νέους αρτοποιούς που συνάντησε στο πλαίσιο της έκθεσης βλέποντάς τους να δουλεύουν με ενθουσιασμό και όρεξη να εξελιχθούν, ενώ εκτίμησε ότι η ελληνική ομάδα έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

Ο βραβευμένος Κριστιάν Βαμπρέ, γνωστός στο Παρίσι για τις δημιουργίες του, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ποικιλίες ψωμιού που δοκίμασε στη Θεσσαλονίκη, ξεχωρίζοντας το ζυμωμένο ψωμί, το βιολογικό και τη ζέα, ενώ του άρεσαν πολύ οι πίτες και τα τσουρεκάκια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νικόλ Καζαντζίδου.