24 Φεβρουάριος 2020, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 16:54

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία

  • Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία
    (Φωτ.: EPA / Giulia Costetti)

Ένας ακόμα ασθενής που είχε μολυνθεί με τον Covid-19 έχασε τη ζωή του στην Ιταλία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους επτά. Μέσα σε λίγα 24ωρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα πολλαπλασιάστηκαν, και πλέον φτάνουν τα 230. Οι άλλοι τέσσερις νεκροί ήταν επίσης ηλικιωμένοι, οι δύο εκ των οποίων αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Βορράς της Ιταλίας είναι από το Σάββατο σε «καραντίνα». Τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Στο επίκεντρο είναι οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Η Ιταλία είναι προς το παρόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται τόσο πολύ από τον κορονοϊό. Στα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, βιβλιοθηκών, κινηματογράφων, η αναβολή εκδηλώσεων (όπως το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας και οι παραστάσεις στη Σκάλα του Μιλάνου), η αναστολή πρωταθλημάτων και η απαγόρευση εισόδου και εξόδου και χωριά και κωμοπόλεις με τα περισσότερα κρούσματα.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί ο «ασθενής 0» από τον οποίο ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού, ωστόσο ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι ήταν λάθος που η Ιταλία αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα και δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ.


(Φωτ.: EPA / Paolo Salmoirago)

Εν τω μεταξύ, εκτός από τον Covid-19 εξαπλώνεται και ο πανικός, καθώς οι Ιταλοί σπεύδουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης αδειάζοντας τα ράφια των σούπερ μάρκετ και δημιουργώντας μεγάλες ουρές.