24 Φεβρουάριος 2020, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 12:49

Το ΚΚΕ αποχωρεί από την προανακριτική

  • Το ΚΚΕ αποχωρεί από την προανακριτική
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αποχωρεί από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης το ΚΚΕ, διότι «δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες». Όπως ανέφερε ο εισηγητής Νίκος Καραθανασόπουλος, το κόμμα θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα, δηλαδή αν αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

«Το ΚΚΕ από την αρχή συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της επιτροπής και με την υπεύθυνη στάση του, στις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες, επεδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου Novartis. Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες, ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι “προστατευόμενοι”, που είναι οι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξεταστούν χωρίς κουκούλα, με τη φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ.

Επίσης, επιτίθεται σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι με ευθύνη των τριών κομμάτων οι μάρτυρες δεν θα εξεταστούν ουσιαστικά, και συνεπώς παρεμποδίζεται η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνται τα παιχνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis.