24 Φεβρουάριος 2020, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 12:04

Σήμερα η επίσημη πρώτη προβολή στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ «19.5.1919»

  • Το τρέιλερ του ντοικμαντέρ «19.5.1919» (βίντεο: Hellas TV)

Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ 19.5.1919, σε σκηνοθεσία Φώτη Μάραντου και αρχισυνταξία Σπύρου Σιγούρου. Η προβολή έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, ενώ πρώτα επίσημοι από διάφορα σωματεία θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ζωή Τηγανούρια θα παρουσιάσει το τραγούδι «Γενοκτονία», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ οι δημιουργοί του θα μιλήσουν για τη δουλειά τους, ενώ τέλος ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, συνοδεία ποντιακής λύρας θα απαγγείλει αποσπάσματα από το ποίημα του Φίλωνα Κτενίδη «Καμπάνα του Πόντου», και η βραδιά θα κλείσει με το χορό σέρρα από μέλη του σωματείου. Τον ηθοποιό θα συνοδεύσουν οι: Γιάννης Μιχαηλίδης (ερμηνεία), Γιώργος Παπαδόπουλος (λύρα) και Παύλος Σταματίδης (νταούλι).

«Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο 19.5.1919 αποτελεί ένα οδοιπορικό στην Τραπεζούντα, την Κερασούντα, τα Κοτύωρα και την Αμισό και θέλει να αποτελέσει ένα εργαλείο στη φαρέτρα της μάχης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» αναφέρει στο δελτίου Τύπου της εκδήλωσης ο Φώτης Μάραντος.

Εκδηλωσεις