24 Φεβρουάριος 2020, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 11:21

Στους 4 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία

  • Στους 4 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία
    (Φωτ.: EPA / Nicola Fossella)

Ένας άνδρας 84 ετών που νοσηλευόταν με άλλη αιτιολογία όταν μολύνθηκε με τον Covid-19 είναι το τέταρτο θύμα του κορονοϊού στη βόρεια Ιταλία. Μέσα σε λίγα 24ωρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα πολλαπλασιάστηκαν, και πλέον φτάνουν τα 230. Οι άλλοι τρεις νεκροί ήταν επίσης ηλικιωμένοι, οι δύο εκ των οποίων αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Βορράς της Ιταλίας είναι από το Σάββατο σε «καραντίνα». Τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Στο επίκεντρο είναι οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Η Ιταλία είναι προς το παρόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται τόσο πολύ από τον κορονοϊό. Στα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, βιβλιοθηκών, κινηματογράφων, η αναβολή εκδηλώσεων (όπως το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας και οι παραστάσεις στη Σκάλα του Μιλάνου), η αναστολή πρωταθλημάτων και η απαγόρευση εισόδου και εξόδου και χωριά και κωμοπόλεις με τα περισσότερα κρούσματα.

Το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία. Στη χώρα βρίσκονται ήδη Έλληνες μαθητές, οι οποίοι όταν επιστρέψουν δεν θα μπουν σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.