24 Φεβρουάριος 2020, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 09:03

Προανακριτική: Καταθέτουν σήμερα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

  • Παρέμβαση αρχηγού της ΕΛΑΣ για τα περί εμπλοκής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στις σημερινές καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση», στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Novartis.

Πρώτος θα καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης» στις 16:00, όπως ο ίδιος έχει ζητήσει, ενώ στις 20:30 θα καταθέσει η «Αικατερίνη Κελέση».

Το ένταλμα βίαιης προσαγωγής δεν είναι πλέον σε ισχύ, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες θα εμφανιστούν σήμερα, όπως έχουν δεσμευτεί. Η εξέτασή τους θα γίνει στη ΓΑΔΑ, με τους όρους που έχουν θέσει, χωρίς δηλαδή να αποκαλυφθεί το πρόσωπο και η ταυτότητά τους.

Πάντως, το ζήτημα των συγκεκριμένων μαρτύρων συνεχίζει να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση. Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωσή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για προσπάθεια μικρού πραξικοπήματος που απέτυχε».

«Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος; γιατί τα κάνουν αυτά; Η απάντηση είναι προφανής: γιατί φοβούνται την αλήθεια και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ως κυβέρνηση δεν κουκούλωσε την υπόθεση Novartis. Γιατί άραγε τέτοιος πανικός;», διερωτήθηκε.

Ο Στέλιος Πέτσας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι το μείζον είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες να μην παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης. «Γιατί να αρνείται κάποιος να καταθέσει; Δεν θα ήθελε ο καθένας να γνωρίζει και να μην υπάρχουν δικονομικά προβλήματα που να στερούν την αποκάλυψη της αλήθειας;», σημείωσε.