24 Φεβρουάριος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2020, 07:31

Covid-19: Η Αυστρία διέκοψε για 4 ώρες όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία

  • Covid-19: Η Αυστρία διέκοψε για 4 ώρες όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία
    Το τρένο που έχει «κολλήσει» στο σιδηροδρομικό σταθμό Μπρένερ, στα σύνορα της Αυστρίας με την Ιταλία (φωτ.: EPA/Johann Groder)

Επί τέσσερις ώρες ανεστάλησαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας, όταν διαπιστώθηκε πως σε τρένο που μετέφερε 300 επιβάτες από τη Βενετία, με προορισμό το Μόναχο, υπήρχαν δύο πιθανά κρούσματα του νέου κορονοϊού. Το τρένο ακινητοποιήθηκε στην ιταλική πλευρά των συνόρων, στο πέρασμα του Μπρένερ, προκειμένου οι δύο Γερμανίδες να υποβληθούν σε εξετάσεις και αυτό οδήγησε στην αναστολή όλων των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών. Οι επιβάτιδες είχαν παρουσιάσει πυρετό και έτσι θεωρήθηκε ότι μπορεί να νοσούν από τον Covid-19.

«Ο συναγερμός ήρθη» τα ξημερώματα και πλέον «μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως», εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας σε ανακοίνωσή του.

Ο συρμός αναχώρησε από τον σταθμό στην ιταλική πλευρά των συνόρων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας]. Ωστόσο, προληπτικά, οι αυστριακές Αρχές κράτησαν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των επιβατών του συρμού που αποβιβάστηκαν στην αυστριακή επικράτεια.

Το τρένο, σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών ΜΜΕ, μετέφερε κυρίως Αυστριακούς και Γερμανούς.

Το τρένο ταξίδευε από τη Βενετία στο Μόναχο (φωτ.: EPA / Jan Hetfleisch)

Το πέρασμα του Μπρένερ αποτελεί σημαντικό κόμβο των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας. Στην Αυστρία έχουν καταγραφεί 181 ύποπτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Ο Πέτερ Κάιζερ, κυβερνήτης της επαρχίας της Καρινθίας, που γειτονεύει με τη βόρεια Ιταλία, παρότρυνε χθες τους πολίτες να αποφεύγουν μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στην ιταλική επικράτεια.