23 Φεβρουάριος 2020, 18:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2020, 19:01

Αίγυπτος: Στην εντατική ο Χόσνι Μουμπάρακ

  • Αίγυπτος: Στην εντατική ο Χόσνι Μουμπάρακ
    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ συνοδευόμενος από τους δύο γιους του Γκαμάλ (α) και Αλάα (δ) φθάνει σε δικαστήριο του Καΐρου για να καταθέσει, το 2018 (φωτ.: EPA / Mohamed Hossam)

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας βρίσκεται ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τον γιο του Αλαά Μουμπάρακ. Δημοσιεύματα στον σημερινό αιγυπτιακό Τύπο αναφέρουν πως ο 91χρονος Μουμπάρακ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 24 Ιανουαρίου και έκτοτε η μετεγχειρητική του κατάσταση θεωρείται «σταθερή», χωρίς όμως να δίνονται άλλες λεπτομέρειες από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε μήνυμά του, μέσω Twitter, ο γιος του Αλαά τονίζει ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραμένει ακόμη και σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Al Ahram, «ο Μουμπάρακ εκδιώχθηκε από μία λαϊκή εξέγερση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011. Ο Μουμπάρακ κυβέρνησε την Αίγυπτο αυταρχικά από το 1981 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011».

Χθες, Σάββατο, το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου απάλλαξε τους γιους του, Αλαά και Γκαμάλ Μουμπάρακ, από τις κατηγορίες τους στην υπόθεση «χειραγώγησης του χρηματιστηρίου».