23 Φεβρουάριος 2020, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2020, 18:43

Καρναβάλι της Πάτρας: Περισσότεροι από 14.000 μικροί καρναβαλιστές πήραν μέρος

Χιλιάδες πιτσιρίκια, αποφασισμένα να εντυπωσιάσουν με τις πολύχρωμες και καλαίσθητες στολές τους, πλημμύρισαν σήμερα το ηλιόλουστο κέντρο της Πάτρας προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Την παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών συμπλήρωσαν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Φέτος περισσότερα από 14.000 παιδιά με τους συνοδούς τους, κατανεμημένοι σε 102 ομάδες, χόρεψαν και τραγούδησαν και δημιούργησαν κλίμα χαράς και ελπίδας.

Όμως εκείνα που έκλεψαν την παράσταση ήταν τα παιδιά των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες. Η μεγάλη παρέλαση των παιδιών ξεκίνησε με την Μπαντίνα του δήμου Πατρέων και τη μασκότ, τον Τζίτζικα, ενώ ακολούθησαν τα νέα άρματα του καρναβαλιού των μικρών.

Το πρώτο άρμα που παρέλασε ήταν η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα». Η μορφή του αποτύπωνε τη μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού, που είχε και το κάστρο του. Το δεύτερο νέο άρμα ήταν «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι, αλλά κατάλληλα προσαρμοσμένο στο θέμα του φετινού καρναβαλιού των μικρών, δηλαδή στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη.Το τρίτο νέο άρμα ήταν το «Γατί», το οποίο έπαιζε χαρούμενο με ένα κουβάρι νήμα που είχε μπροστά του.

Στην παρέλαση πήραν μέρος και τα παλαιότερα άρματα, όπως η «Τοσοδούλα», ο «Καρναβαλάκος», το «Σκυλάκι», το «Κάστρο» και το «Ζουζούνι». Αμέσως μετά ακολούθησαν οι χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο χείμαρρο ενθουσιασμού. Συμμετείχαν επίσης περίπου 10 ομάδες εκτός Πατρών, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» πήρε μέρος και με τμήματα εκτός Πατρών.

Η παρέλαση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο. Τα μέλη των συλλόγων των σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή», γλύκαναν με τις ρίψεις τους μικρούς και μεγάλους, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, για να δουν από κοντά την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού των παιδιών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ξεχωριστά και ελπιδοφόρα κομμάτια του πατρινού καρναβαλιού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Η. Κάνιστρας.