23 Φεβρουάριος 2020, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2020, 14:07

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και δέσμευση για εξάντληση της τετραετίας

  • Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κάνοντας εκτενή αναφορά στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου».

«Απέδειξε ότι δε μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα ελληνοτουρκικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων… Ενώ υποδύεται τον οικολόγο, υπερασπίζεται το λιγνίτη. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του πει κανείς», ανέφερε.

Κάνοντας σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση τόνισε ότι σήμερα τα capital controls έχουν καταργηθεί, όπως και ο νόμος Παρασκευόπουλου με τον οποίο απελευθερώθηκαν «χιλιάδες εγκληματίες», έχουν προσληφθεί 1.500 νέοι αστυνομικοί, η χώρα στο δεκαετές της ομόλογο δανείστηκε με επιτόκιο κάτω του 1%, στο τραπεζικό σύστημα έχουν επιστρέψει καταθέσεις 8 δισ. ευρώ, και πλέον έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Παρουσιάζοντας το έργο της κυβέρνησης επισήμανε ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα γίνουν πράξη, και έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στο Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα υλοποιηθεί και καλώντας τους τοπικούς παράγοντες που αντιτίθενται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Θα είμαι ειλικρινής. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το μέγεθος του θέματος. Όμως, αντιδράσαμε. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Η Μόρια δε μπορεί να κλείσει, εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος», υποστήριξε.