22 Φεβρουάριος 2020, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2020, 18:15

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA

  • Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, την Τρίτη (25/2), στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που όπως όλα δείχνουν θα διέπεται από ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο στο οποίο θα συμφωνήσουν κυβέρνηση και διεθνείς ομοσπονδίες.

Τον πρόεδρο UEFA θα υποδεχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (24/2) στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος. Ο Αλ. Τσέφεριν, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στην πόλη που εξελέγη στη θέση του προέδρου της UEFA το 2016, θα συνοδεύεται από τον διευθυντή του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και αλλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο Β. Γραμμένος θα υποδεχθεί επίσης και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, ο οποίος θα συνοδεύεται από την διευθύντρια του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας Έμιλι Σο.

Οι πρόεδροι της UEFA και της ΕΠΟ θα έχουν επίσημη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (στις 19:00), στην οποία θα παραστούν ακόμα ο κ. Λάκοβιτς, ο Γκρεγκ Κλαρκ, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ, η διευθύντρια του τμήματος ομοσπονδιών της FIFA Έμιλι Σο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ. Θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια ο Β. Γραμμένος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Τσέφεριν και των λοιπών επίσημων καλεσμένων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.