22 Φεβρουάριος 2020, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2020, 14:03

Επαναπατρίστηκαν οι Έλληνες που ήταν στο Diamond Princess στην Ιαπωνία

  • Επαναπατρίστηκαν οι Έλληνες που ήταν στο Diamond Princess στην Ιαπωνία
    Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (φωτ.: EPA / TORU HANAI)

Στην Ελλάδα βρίσκονται από σήμερα οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο  «Diamond Princess» −είναι αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας− και αμέσως μετά την άφιξή τους μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Οι Έλληνες προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο βρισκόταν στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι συμπατριώτες μας δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ιταλία. Το ίδιο συνέβη και με τις εξετάσεις τους στην Ελλάδα οπότε τους δόθηκε εξιτήριο καθώς «είναι απόλυτα υγιείς».

Οι δυο μεταφέρθηκαν χθες, στη στρατιωτική αεροπορική βάση «Patrica Di Mare», στη Ρώμη της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

«Ευχαριστούμε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικων το προσωπικό των ελληνικών πρεσβειών σε Πεκίνο και Τόκυο για τις προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή Ελλήνων πολιτών από Κίνα και Ιαπωνία», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του στο Twitter.