22 Φεβρουάριος 2020, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2020, 09:05

Covid-19: Πέθανε ο πρώτος Ευρωπαίος από τον κορονοϊό

  • Covid-19: Πέθανε ο πρώτος Ευρωπαίος από τον κορονοϊό
    Στιγμιότυπο από συνεδρίαση στο Παλάτσο Τζίτζι, παρουσία του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, για την επιδημία του κορονοϊού (φωτ.: EPA / Filippo Attili / Palazzo Chigi Press Office)

Υπέκυψε χθες από τον νέο κορονοϊό ο πρώτος Ευρωπαίος. Πρόκειται για τον Ιταλό συνταξιούχο οικοδόμο Αντριάνο Τρεβιζάν, 78 ετών, από τη Βενετία. Ο άνθρωπος πέθανε μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας για άλλη ασθένεια και ενώ στο μεταξύ είχε προσβληθεί και από τον Covid-19. Την είδηση του θανάτου του έδωσε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντσα, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να εμφανίζεται, σχεδόν παράλληλα από τις Βρυξέλλες, καθησυχαστικός ενώπιον των Ιταλών δημοσιογράφων υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις». Πάντως στην Ιταλία υπάρχει κλίμα πανικού καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί, επίσημα, ακόμα δεκαπέντε ασθενείς από τον νέο κορονοϊό.

Με 20 να είναι συνολικά οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, η Ιταλία έχει γίνει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη.

Μάλιστα σε έντεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας, οι τοπικές Αρχές έχουν κλείσει όλους τους δημόσιους χώρους λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού!

Το κλίμα πανικού στην Ιταλία έχει αρχίσει να υπάρχει και σε άλλες χώρες μετά και την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ότι υπάρχει δυσκολία στον περιορισμό της διάδοσης της επιδημίας. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε, χθες, τον κώδωνα του κινδύνου στη Γενεύη: «Τη στιγμή που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση που είναι δυνατό να περιοριστεί η επιδημία». Όμως «το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει», προειδοποίησε εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη διεθνούς οικονομικής υποστήριξης.