21 Φεβρουάριος 2020, 20:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2020, 20:20

Προανακριτική Novartis: Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ

  • Επίθεση με βιτριόλι: Εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο μάρτυρας εμφανίστηκε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί εις βάρος του, προκειμένου να καταθέσει. Ο μάρτυρας έδωσε το παρών στη ΓΑΔΑ αφού επικοινώνησε δύο φορές χθες με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής και ανέφερε ότι δεν κρύβεται από απείθεια και είναι διαθέσιμος να καταθέσει εφόσον τηρηθεί ο νόμος που τον καθιστά προστατευόμενο μάρτυρα και με την προϋπόθεση να προστατευθούν τα προσωπικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας είναι σε συνεννόηση με την προανακριτική επιτροπή και την εισαγγελία προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με τον μάρτυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Σαράφης» θα εξεταστεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 16:00, στη ΓΑΔΑ, με τον τρόπο που επιθυμεί, δηλαδή με αλλοιωμένη φωνή, με ηλεκτρονικά μέσα και σε διαφορετικό δωμάτιο. Αντίθετα, δεν έχει επικοινωνήσει έως τώρα με τις Αρχές ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».