21 Φεβρουάριος 2020, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2020, 12:58

Προανακριτική: Τα τηλεφωνήματα του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ

  • Προανακριτική: Τα τηλεφωνήματα του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ
    Τηλεοπτικά στην είσοδο της ΓΑΔΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Δύο φορές επικοινώνησε χθες με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. Το πρώτο τηλεφώνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στις 12:12 και το δεύτερο στις 18:50.

Και στις δύο επικοινωνίες ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν προσήλθε ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης όχι από απείθεια, αλλά επειδή δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε εγγράφως από την Ελληνική Αστυνομία η ειδική επιτροπή της Βουλής με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον «Μάξιμο Σαράφη» ότι ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Κατόπιν αυτών των διαβεβαιώσεων, ο μάρτυρας δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της ειδικής επιτροπής και ότι θα μεταβεί όπου υποδειχθεί από το Τμήμα Προστασίας προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων, εφόσον αυτός του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Βλαχοδήμου.