22 Φεβρουάριος 2020, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2020, 11:15

«Το κόκκινο ποτάμι»: Οι Τούρκοι στήνουν κρεμάλες στην πλατεία της Αμισού

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Οι Τούρκοι στήνουν κρεμάλες στην πλατεία της Αμισού
    (Φωτ.: (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Τα πράγματα δυσκολεύουν κι άλλο για τους Έλληνες του Πόντου, στο επεισόδιο της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Το μωρό της Βασιλικής πεθαίνει και οι Τούρκοι επιστρατεύουν τον γιατρό Νικολαΐδη.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής
Οι Τούρκοι έχουν κηρύξει επιστράτευση και τους καλούν όλους να πολεμήσουν. Όσοι αρνούνται θεωρούνται προδότες και τους περιμένει η κρεμάλα. Και στην πλατεία της Αμισού στήνονται κρεμάλες. Ο Οσμάν και ο Ονούρ μπαίνουν σε όλα τα σπίτια και ψάχνουν για αυτούς που κρύβονται. Όσους βρίσκουν, τους κρεμάνε. Ο Θεόκλητος παρακαλεί τον Οσμάν να σταματήσει αυτήν τη θηριωδία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απελπισμένος, στέλνει μήνυμα στον Θέμη μέσω του Θύμιου, να τον συναντήσει στην εκκλησία. Του λέει πως όσοι έχουν απομείνει πρέπει να ενωθούν και να αντισταθούν. Του φανερώνει πως υπάρχουν όπλα.

Ο Θέμης επιστρέφοντας στο βουνό ενημερώνει και τους υπόλοιπους. Εν τω μεταξύ στο βουνό η Βασιλική δεν μπορεί να συνέλθει. Το μωρό της την είχε κρατήσει όρθια μετά το βιασμό, και τώρα που ο μικρός της πια δεν είναι στη ζωή, εκείνη καταρρέει. Ο Θέμης την κοιτάει ανήμπορος να αντιδράσει. Η Βασιλική ουρλιάζει στον ύπνο της και δεν αντέχει, ομολογεί στον Θέμη την αλήθεια. Ο Θέμης όταν μαθαίνει πως η γυναίκα του έπεσε θύμα βιασμού, συγκλονίζεται και της δείχνει με όλη του την αγάπη πως είναι εδώ για εκείνη.


(Βίντεο: OPEN TV)

Στο σπίτι του Νικολαΐδη στην Πόλη εμφανίζονται δύο Τούρκοι στρατιωτικοί. Τον ενημερώνουν για την επιστράτευση και του λένε πως πρέπει να φροντίζει τους τραυματίες στο μέτωπο. Η Σοφία του λέει να μην πάει, να μην τους ακολουθήσει να βρουν έναν τρόπο να το σκάσει. Ο Μιχάλης προσπαθεί να φανεί δυνατός και της λέει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Θέλει να την καθησυχάσει και της λέει πως οι γιατροί είναι χρήσιμοι στον πόλεμο και γι' αυτό δεν θα τον πειράξουν. Κοιτάζει μια την Αρίν και μια τη Σοφία και τους λέει πως πρέπει να προσέχουν η μια την άλλη και να προσέχουν και τα κορίτσια. Όταν φεύγει, η Σοφία αποφασίζει πως πρέπει να φύγουν. Η Ειρήνη δεν συμφωνεί αλλά η Λουσίν θέλει να φύγει όσο γίνεται πιο μακριά. Ο φόβος δεν έχει φύγει ποτέ από μέσα της. Θυμάται το βιασμό της και δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Συμφωνεί χωρίς δεύτερη σκέψη με τη Σοφία, η οποία είναι αποφασισμένη να επιστρέψουν στο Ακ Νταγ Ματέν.

Παίρνοντας μαζί κοσμήματα και τιμαλφή, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και ξεκινούν. Το κάρο το οδηγεί η Αρίν. Η Σοφία κοιτάει το σπίτι της έρημο πια. Τα κορίτσια κλαίνε. Η Αρίν και η Σοφία προσπαθούν να φανούν αισιόδοξες για χάρη των παιδιών. Μέσα τους όμως είναι η θλίψη, όσο και αν προσπαθούν να την κρύψουν.