20 Φεβρουάριος 2020, 23:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2020, 23:35

Ακάρ: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μας στείλουν Patriot για τη Συρία

  • Οι ΗΠΑ δεν δίνουν τους Patriot στην Τουρκία όσο έχει τους S-400
    (Φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Πυραυλικά συστήματα τύπου «Patriot» ενδέχεται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη βορειοδυτική επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο CNN, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, διευκρινίζοντας πως οι δύο χώρες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται το θέμα της αγοράς των συγκεκριμένων πυραυλικών συστημάτων. Ανεξάρτητο, πρόσθεσε, είναι το θέμα των S-400 που «αναμφισβήτητα» θα ενεργοποιηθούν.

«Οι ΗΠΑ τονίζουν στις ανακοινώσεις τους ότι μας στηρίζουν στο Ιντλίμπ. Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι Αμερικανοί στρατιώτες μπορεί να εμφανιστούν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λάβουμε στήριξη με την μορφή συστοιχιών «Patriot», ίσως από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Νωρίτερα, το Bloomberg επικαλούμενο έναν ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, είχε μεταδώσει πως η Άγκυρα ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλει δύο συστοιχίες «Patriot» για να απωθήσει την επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ. Το άρθρο διέψευσε η εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού Ναντίν Σεμπνέμ Ακτόπ.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε, επιπλέον, πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στη Συρία, όπως είχαν συμφωνήσει οι πρόεδροι της χώρας. «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ...Δεν έχουμε προβλήματα με την Ρωσία, ο στόχος μας είναι το (συριακό) καθεστώς», τόνισε ο Ακάρ.