20 Φεβρουάριος 2020, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2020, 17:36

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση εναντίον Μπουτάρη στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση εναντίον Μπουτάρη στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Ο Γιάννης Μπουτάρης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

Αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2020 η δίκη των 12 κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας. Αυτή ήταν η δεύτερη αναβολή μετά από εκείνη του περασμένου Νοέμβριου (τότε λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης). Όπως συνέβη και κατά την πρώτη αναβολή, στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Γ. Μπουτάρης που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Ανάμεσα σε όσους παραπέμφθηκαν σε δίκη για την υπόθεση είναι ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Οι υπόλοιποι που παραπέμφθηκαν σε δίκη αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης λόγω και έργω. Κατέστησαν δε κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση. Για την ίδια επίθεση, είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταδικαστεί, ενώ το τέταρτο παραπέμφθηκε σε δικαστήριο Ανηλίκων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.