20 Φεβρουάριος 2020, 14:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2020, 14:45

Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία της Προανακριτικής

  • Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας – Τι αναφέρει εισαγγελική εγκύλιος 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη αντιπροσωπεία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας, προκειμένου να του ζητήσει να κρίνει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής θα ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις μέχρι σήμερα, αλλά και για τη στάση που έχει τηρήσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, ιδίως για τη διαβίβαση εγγράφων.

«Η απόφαση που στήριξαν όλα τα κόμματα στην επιτροπή, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημείωσε, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, επικρίνοντας την Ελένη Τουλουπάκη.

«Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ. Σας παραπέμπω και σε όσα δήλωσε προχθές στη Βουλή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά οι μάρτυρες να είναι σε ένα δωμάτιο και τα μέλη της επιτροπής στο διπλανό, και η κατάθεση να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης.

«Όποιοι έχουν να εισφέρουν σε αυτήν την υπόθεση πρέπει να καταθέσουν, όπως ο νόμος ορίζει», επισήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ για προσχηματικές μεθοδεύσεις κατηγόρησε τα άλλα κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος εκ προοιμίου ζήτησε άρση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων.