20 Φεβρουάριος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2020, 07:44

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη έχει βροχές και χιόνια

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, με βροχές και κυρίως σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 13 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πιθανώς πρόσκαιρα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).