19 Φεβρουάριος 2020, 21:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 21:51

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

  • Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί σε άτυπο τζαμί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σήμερα σε διευκρινίσεις σχετικά με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis και δεν εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ για να εξεταστούν από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζονται τα εξής: «Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση". Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

»Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων. Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».