19 Φεβρουάριος 2020, 21:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 21:53

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο

  • ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο
    Το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αυστηρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα από την Ελλάδα.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής», διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας για την Μεσόγειο.

«Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός», τονίζει καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.