19 Φεβρουάριος 2020, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 19:55

Θρακομακεδόνες: 3D διάβαση πεζών μπροστά από σχολείο (φωτο)

  • Θρακομακεδόνες: 3D διάβαση πεζών μπροστά από σχολείο (φωτο)
    Η 3D διάβαση πεζών στους Θρακομακεδόνες
  • Θρακομακεδόνες: 3D διάβαση πεζών μπροστά από σχολείο (φωτο)
  • Θρακομακεδόνες: 3D διάβαση πεζών μπροστά από σχολείο (φωτο)

Την πρώτη 3D διάβαση πεζών απέκτησε η πόλη των Αχαρνών και συγκεκριμένα οι Θρακομακεδόνες. Η πρωτοποριακή αυτή κατασκευή έχει γίνει μπροστά από το Λύκειο των Θρακομακεδόνων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και δημιουργήθηκε με σκοπό να αποκτήσει ο δρόμος συνθήκες μεγαλύτερης ασφαλείας για τους πεζούς.

Είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε οι λευκές λωρίδες της διάβασης μοιάζουν να αιωρούνται! Αυτή η οφθαλμαπάτη κάνει τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν πλησιάζουν στο σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας Μιχάλης Βρεττός είχε διαθέσει από νωρίς τη Δημοτική Αστυνομία, εκτρέποντας την κυκλοφορία για να ολοκληρωθεί η «ζωγραφιά». Στο τέλος των εργασιών δήλωσε: «Οι Θρακομακεδόνες έχουν μπει ξανά στο κάδρο της ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάει και η πρώτη παιδική χαρά. Ζούμε στην πιο όμορφη πόλη και οι δημότες μας αξίζουν τα καλύτερα! Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Θρακομακεδόνων».

Επιπλέον, ο Μ. Βρεττός ευχαρίστησε προσωπικά τον καλλιτέχνη Άγγελο Ορφανουδάκη καθώς και τους εθελοντές Δημήτρη Μπαρδή, Νικήτα Τζιούβελη, Πάνο Τσαπάρα, Χριστίνα Κολόμβου-Χουντή, Μάγδα Παγώνη-Προβίδα, Σπυριδούλα Λαζαροπούλου-Γκούσκου.

  • Φωτογραφίες: Δήμος Αχαρνών