19 Φεβρουάριος 2020, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 11:15

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φύλλων για spring rolls

  • ΕΦΕΤ: Ανάκληση φύλλων για spring rolls
    (Φωτ.: pixabay.com)

Στην ανάκληση φύλλων για spring rolls (ανοιξιάτικα ρολά) που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πρόκειται για τα προϊόντα, ανεξαρτήτου παρτίδας, με εμπορική ονομασία «Spring Home», προέλευσης Σιγκαπούρης.

Τα ανοιξιάτικα ρολά παρασκευάζονται από την εταιρεία «Tee Yih Jia Food Manufactering Pte Ltd» και διατίθενται στους τύπους: Spring roll pastry 125 mm, Spring roll pastry 150 mm, Spring roll pastry 190 mm, Spring roll pastry 215 mm και Spring roll pastry 250 mm.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση κατεψυγμένων φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών. Στη συνέχεια ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Κατόπιν αυτού καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην τα καταναλώσουν.