19 Φεβρουάριος 2020, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 11:39

25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης – Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν

  • 25η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης – Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν
    Από παλαιότερη εκδήλωση της ποντιακής νεολαίας Ευρώπης (φωτ.: ΟΣΕΠΕ)

Νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών για 25η φορά στη Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) το διήμερο 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, στη Φρανκφούρτη.

Διακεκριμένοι ομιλητές για μια ακόμη χρονιά θα μιλήσουν στους νέους για διάφορα θέματα με επίκεντρο τον ποντιακό ελληνισμό.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης τις 13:00, τη Συνδιάσκεψη ανοίγει ο δρ Μίραν Ντάμπαγκ, ο οποίος θα μιλήσει στους νέους για τις νέες τεχνολογίες και το πώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Αργότερα στο βήμα θα ανέβει η λαογράφος και εκπαιδευτικός Μυροφόρα Ευσταθιάδου η οποία θα αναφερθεί στο θέμα «Τη Καλανταρί τα νύχτας στην Τραπεζούντα σήμερα – Η δύναμη της παράδοσης, η δυναμική των ανθρώπων της», ενώ την πρώτη μέρα των εισηγήσεων ολοκληρώνει η ομιλία του απόφοιτου σπουδών διαδραστικών σχεδίων Δημήτρη Πουρσανίδη με θέμα «Ευαισθητοποίηση-ενημέρωση μέσω της τέχνης και της τεχνολογίας».

Η επόμενη μέρα ξεκινά στις 11:00 με την ομιλία του Ιωάννη Ιντζέ (αρχιτέκτων μηχανικός) για το θέατρο των Ελλήνων του Πόντου και το αποτέλεσμα του συγκερασμού καταγωγής και επιστήμης, ενώ ο Χρήστος Σαββίδης (οικονομολόγος μηχανικός) θα αναφερθεί στο βιβλίο «Ο Αχιλλίκος και το μαγικό πασλούκ' – Ένα ταξίδι στην πατρίδα και στο χρόνο, όπως δεν το φαντάστηκες, ξεκινά». Τέλος, εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου Χερμπρέχτινγκεν «Ακρίτες» θα παρουσιάσει την πρώτη οργανωμένη βιβλιοθήκη συλλόγου στην ΟΣΕΠΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση και παρουσίαση δράσεων από εκπρόσωπο της Επιτροπής Νεολαίας.

Συλλογοι