18 Φεβρουάριος 2020, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2020, 21:47

Αποφασισμένη η Τουρκία για τη Συρία και την Ιντλίμπ

  • Αποφασισμένη η Τουρκία για τη Συρία και την Ιντλίμπ
    (Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Την ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σχεδιάζει η Άγκυρα, η οποία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, δεν σκοπεύει να αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις του συριακού στρατού.

Καλίν: Το σχέδιο δεν πρόκειται να παγώσει ούτε για χάρη των συνομιλιών με τη Ρωσία.

Σήμερα, τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε για δεύτερη ημέρα με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα, χωρίς όμως να διαφαίνεται κάποια συμφωνία για την Ιντλίμπ στην οποία προελαύνει ο στρατός του Άσαντ με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας και Ιρανών μαχητών. Σύμφωνα με την Προεδρία της Τουρκίας, από τις μέχρι τώρα συνομιλίες δεν έχει προκύψει «κανένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα». Μάλιστα, η ρωσική πλευρά φέρεται να παρουσίασε χάρτη, ο οποίος όμως δεν έγινε αποδεκτός.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεγκέι Σόιγκου, η κυβέρνηση της Συρίας πλέον ελέγχει το 90% της επικράτειας. «Πριν από πέντε χρόνια τα ελεύθερα εδάφη, τα οποία δεν είχαν περιέλθει στους τρομοκράτες και τα οποία έλεγχε η κυβέρνηση, έφθαναν το 18% της όλης έκτασης της χώρας», τόνισε, προσθέτοντας ότι συνεχίζεται η απελευθέρωση από μικρές εστίες τρομοκρατίας που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πρόσθεσε δε ότι τώρα η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί στις προσπάθειες αποκατάστασης της ειρήνης.