18 Φεβρουάριος 2020, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2020, 15:36

Θάνατος βρέφους από τη Συρία: Δεν στοιχειοθετείται σεξουαλική κακοποίηση

  • Επίθεση με βιτριόλι: Εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ρίχνει τίτλους τέλους στο σίριαλ με το θάνατο του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία και ανατρέπει την εκδοχή περί σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που είχαν αναφέρει αρχικά οι Αρχές καθώς και ένας από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή χτες.

Στην έκθεση, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, δεν αναφέρεται πουθενά κάτι για σεξουαλική κακοποίηση.

Υπογραμμίζεται ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου. Αυτό ωστόσο, όπως λένε οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με υποκλυσμό που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός.

Κατόπιν αυτού, οι πατέρας και θείος του βρέφους, οι οποίοι από την αρχή ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι με τις Αρχές, αφέθηκαν και τυπικά ελεύθεροι και θα αποχωρήσουν από την Ασφάλεια, όπου παρέμεναν με δική τους θέληση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού δώσουν μια τυπική τελευταία κατάθεση. Στο πλευρό των δύο Σύρων ήταν και αλληλέγγυοι ομοεθνείς τους, οι οποίοι περίμεναν έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης για να τους συνοδεύσουν στο σπίτι τους.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή, όπως αναφέρει η έκθεση και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι από την αρχή η προανάκριση έγινε με την εποπτεία του εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος ενημερωνόταν για κάθε στοιχείο που προέκυπτε.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.