18 Φεβρουάριος 2020, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2020, 13:18

Έρχεται το 1ο Ποντιακό Συναπάντημα Νεολαίας στην Κέρκυρα – Όλες οι λεπτομέρειες

  • Έρχεται το 1ο Ποντιακό Συναπάντημα Νεολαίας στην Κέρκυρα – Όλες οι λεπτομέρειες
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας)

Με παραδοσιακή μουσική, ποντιακή νεολαία αλλά και λιχουδιές από τον αλησμόνητο Πόντο ετοιμάζεται να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας. «Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουμε το Συναπάντημα Νεολαίας του σωματείου μας και δεσμευόμαστε του χρόνου να προσκαλέσουμε και άλλα σωματεία της ηπειρωτικής χώρας ώστε να γιορτάσουμε μαζί» ανέφερε στο pontos-news.gr η πρόεδρος της Λέσχης Στέλλα Σοϊλεμετζίδου.

Το Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 15:00, στις πρώην κατασκηνώσεις Μωραΐτη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το σωματείο έχει αρκετούς νέους οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα του πανεπιστημίου του νησιού. «Η ιδέα για το συναπάντημα ήρθε από το μέλος μας Χρήστο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος ήρθε και με βρήκε και μαζί αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε» τόνισε στο pontos-news.gr η πρόεδρος.

Όσο για το τι θα δούμε την ημέρα αυτή, η Στέλλα Σοϊλεμετζίδου είπε: «Η ημέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη στα ποντιακά νιάτα κάθε ηλικίας, δηλαδή το γλέντι μας θα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε αγαπά την ποντιακή παράδοση. Οι κυρίες του συλλόγου θα έχουν ετοιμάσει για όλους ποντιακά λαχταριστά φαγητά και θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι μέχρι αργά».

Όλα τα μέλη της Λέσχης θα φορούν μπλουζάκια με το λογότυπο «G», ενώ θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στη λύρα και το τραγούδι και Χρήστος Τριανταφυλλίδης στο νταούλι.

«Θέλουμε να είμαστε πιο ενεργοί από ποτέ. Ετοιμάζουμε πολλές δράσεις το προσεχές διάστημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φέτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα πηγαίνει σε οργανισμούς με επίκεντρο τα παιδιά» καταλήγει η πρόεδρος.