18 Φεβρουάριος 2020, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2020, 12:56

Κ. Καραμανλής: Σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη

  • Επίσκεψη Καραμανλή στα εργοτάξια σταθμών μετρό στη Θεσσαλονίκη 2
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλ. Καραμανλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Έκκληση στους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο Άγίου Ιωάννη Ρέντη, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο βουλευτής Σερρών ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε ότι επικοινώνησε κατόπιν εντολής του Κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σπηλιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κληθούν σε απολογία και να ασκηθούν πειθαρχικά μέτρα άμεσα και εντός της ημέρας σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Επισήμανε ότι οι πολίτες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους, γνωρίζοντας ότι απεργούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ, αλλά όχι ο προαστιακός και τα τρένα. «Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και συμπλήρωσε πως «η εκτελεστική εξουσία, κινείται πειθαρχικά. Η δικαστική εξουσία, αφού πάρει μία συγκεκριμένη αναφορά από τις διοικήσεις των εταιρειών, κινείται με τις διαδικασίες που προβλέπει η Δικαιοσύνη. Θα το κάνουμε όλο, διότι θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα, ότι δε μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων, να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν, αλλά, το κυριότερο, τους ανθρώπους που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον προαστιακό».

«Εμείς έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την ασφάλεια των επιβατών. Όταν γίνεται ένας τέτοιος τσαμπουκάς, μία τέτοια ενέργεια, δεν μπορείς να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό, που μπορείς να κάνεις, είναι να τους προειδοποιήσεις ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να καλέσουμε την Αστυνομία για το παραμικρό πρόβλημα. Εγώ ήρθα εδώ για να πω στους εργαζόμενους και να τους προειδοποιήσω και να τους κάνω μία έκκληση ότι πρέπει να ανοίξει το αμαξοστάσιο. Εάν δεν ανοίξουν τα αμαξοστάσια όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και επειδή ζούμε σε ένα κράτος δικαίου –τουλάχιστον εγώ που είμαι πολιτικός αυτό πιστεύω– δεν υπάρχει ασυλία για συντεχνίες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθούν αυτά που ανέχονταν άλλες κυβερνήσεις» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμμίζοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ