25 Απρίλιος 2014, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:19

Αυτή η επίσκεψη θα μείνει αξέχαστη στον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»

  • Αυτή η επίσκεψη θα μείνει αξέχαστη στον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»

Αυτή η επίσκεψη θα μείνει αξέχαστη στον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα». Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» να επισκεφτούν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς χώρους του. Το στολίδι αυτό της πόλης μας άνοιξε τις πόρτες του στην θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, μιας και, στο πλαίσιο των Παρχαρίων 2014, θα  παρουσιαστεί εκεί μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο. Το κείμενο αποτελείται από διδάγματα-ρήσεις του γνωστού φιλοσόφου από την Σινώπη του Πόντου,του Διογένη του κυνικού, μεταφρασμένα στα ποντιακά και προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, σε επιμέλεια της Όλγας Αυγητίδου και σκηνικά της Άννας Πιτέλινα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους του Μεγάρου και να μάθουν λεπτομέρειες.

που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Πέρασαν στα παρασκήνια, στα καμαρίνια και στις βοηθητικές αίθουσες του κτιρίου αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν την κεντρική σκηνή κάνοντας πρόβες σε μερικές σκηνές του θεατρικού.

Την θεατρική ομάδα συνόδεψαν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και η Δημοτική Σύμβουλός και ενεργό μέλος του Συλλόγου για χρόνια, Καρελιάδου Αφροδίτη.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery