18 Φεβρουάριος 2020, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2020, 14:53

Ο Πομποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έστειλε επιστολή στον Βρούτση για το νέο Aσφαλιστικό

  • Ο Πομποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έστειλε επιστολή στον Βρούτση για το νέο Aσφαλιστικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Απαράδεκτη διάκριση, αδικία και ανισότητα σε βάρος των χιλιάδων οικογενειών των Ελλήνων ομογενών Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση χαρακτηρίζει το ΔΣ του Παμποντιακού Συλλόγου «Η Αργώ» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ζητώντας συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατό προκειμένου να συζητήσουν περαιτέρω το ζήτημα.

«Αποτελεί απαράδεκτη διάκριση σε βάρος του συνόλου των οικογενειών Ελλήνων του Πόντου που μετέβησαν μετά πολλών θυσιών και προσπαθειών στην Ελλάδα από την πρώην ΕΣΣΔ πριν και μετά την κατάρρευσή της. Είτε ως εργαζόμενοι στην Ελλάδα πια, που βγήκαν ή βγαίνουν στη σύνταξη λόγω εργασιακής προϋπηρεσίας, είτε ως υπερήλικοι που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων, υπόκεινται σε μειωτικές διακρίσεις και δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες με κυβερνητικές επιλογές και κατά συνέπεια από την πολιτεία, που με προηγηθείσες νομοθετικές πράξεις τους (40ετής διαμονή κ.ά.) κατέστησαν τους Έλληνες ομογενείς, πολίτες της Ελλάδας, κατώτερους στην Κοινωνική Πρόνοια και από το σύνολο των αλλοδαπών/αλλογενών εποίκων στην ελλαδική επικράτεια. Οι διακρίσεις αυτές επιφέρουν ακόμα και εκμηδενισμό των οφειλόμενων συνταξιοδοτικών παροχών από την εργασιακή προϋπηρεσία είτε λόγω γήρατος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του σωματείου προς τον υπουργό.

«Όλη η ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού στον ιστορικό Πόντο και στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ήταν μια θυσία προς τη νεότερη Ελλάδα» τονίζεται σε άλλο σημείο.