17 Φεβρουάριος 2020, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2020, 13:48

Αναβολή στην εκδίκαση των υποθέσεων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

  • Στις 14 Μαρτίου ξεκινούν τα play off της Super League
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κωνσταντίνος Σαϊραδάρης)

Μετά το ντέρμπι στην Τούμπα, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το πειθαρχικό όργανο της Super League 1, θα γίνει τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που σχετίζεται την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πολυιδιοκτησία. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης και της μετοχικής της σύνθεσης, η εκδίκαση θα γίνει την Παρασκευή στις 12:00.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, οι οποίες και θα εξεταστούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, από διαφορετικούς αθλητικούς δικαστές.

Βέβαια, η διαδικασία θα προχωρήσει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει από το Διοικητικό Εφετείο, στο οποίο έχουν προσφύγει ΠΑΟΚ και Ξάνθη, προσωρινή διαταγή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα δεδομένα αλλάζουν και οι εκδικάσεις θα είναι στον... αέρα.

Στα αιτήματα αναβολής από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ αντέδρασαν έντονα τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι σκοπεύουν προβούν σε καταγγελία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ για την ενέργεια των δύο ομάδων να προσφύγουν στο Διοικητικό Εφετείο.