17 Φεβρουάριος 2020, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2020, 17:40

Κωνσταντίνος Τσιομίδης: Φόρος τιμής στους προγόνους μου η συμμετοχή μου στο «Κόκκινο ποτάμι»

  • Κωνσταντίνος Τσιομίδης: Φόρος τιμής στους προγόνους μου η συμμετοχή μου στο «Κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: facebook / Κωνσταντίνος Τσιομίδης)

Ο Κωνσταντίνος Τσιομίδης είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός της νέας γενιάς, ο οποίος συμμετέχει στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι» υποδυόμενος το ρόλο του Παναγιώτη. Ποντιακής καταγωγής κι εκείνος, βιώνει τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά ως φόρο τιμής στους προγόνους του.

Γεννήθηκε στη Δράμα αλλά έλκει την καταγωγή του από την επαρχία Μπουγά Ματέν (Μεταλλείο του Ταύρου).

«Η συμμετοχή μου στη σειρά είναι ένα ιερό χρέος στους προγόνους μου γιατί μέσα από αυτήν αναβιώνουμε αυτά που πέρασαν οι δικοί μας άνθρωποι κατά την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ανάβουμε ένα κερί σ' αυτούς και τους μνημονεύουμε. Ο προπάππους μου, Σάββας Τσιομίδης, δραπέτευσε από το Ερζερούμ, όπου δούλευε στα τάγματα εργασίας, και περπάτησε έναν μήνα μέχρι να φτάσει στην πατρίδα» ανέφερε στο pontos-news.gr o Κωνσταντίνος Τσιομίδης.


(Φωτ.: facebook / K. Τσιομίδης)

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία μεγάλη, και το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Στη σειρά παίζω το ρόλο του Παναγιώτη, προέρχομαι από μία αγροτική φτωχή οικογένεια και ζω αρμονικά με τους γύρω μου. Όταν ξεκινούν οι μαζικές διώξεις αναγκάζομαι να γίνω μέρος της αντίστασης» καταλήγει ο ηθοποιός.