17 Φεβρουάριος 2020, 13:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2020, 12:55

Συρία: Προελαύνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι

  • Συρία: Προελαύνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι
    (Φωτ.: EPA / SANA)

Ανακατατάξεις στη σκακιέρα της Συρίας φέρνει η προέλαση του συριακού κυβερνητικού στρατού στο Χαλέπι με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας και Ιρανών μαχητών, καθώς για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια κατάφερε να αποσπάσει χωριά και οικισμούς από τους τζιχαντιστές και αντάρτες και να «ασφαλίσει» την πόλη.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπιού, στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του «να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες».

Την ίδια ώρα, διπλωματική πηγή ανέφερε στο TASS ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία εάν αποφασίσει να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια της χώρας, ως αντίποινα για το θάνατο Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιθέσεων του συριακού στρατού.