17 Φεβρουάριος 2020, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2020, 11:15

Τι γίνεται με τις εκλογές της ΠΟΠΣ;

  • Τι γίνεται με τις εκλογές της ΠΟΠΣ;
    (Φωτ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων)

Πέρασαν 4,5 μήνες (τελευταίες εκλογές έγιναν στις 29 Σεπτεμβρίου 2016) από την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, κι ακόμη να προκηρυχθούν εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι με αυτήν τη θητεία η πρόεδρος της ΠΟΠΣ (σ.σ.: Χριστίνα Σαχινίδου) έχει ολοκληρώσει τις δύο θητείες που προβλέπονται από το καταστατικό της ΠΟΠΣ.

Πού οφείλεται λοιπόν αυτή η καθυστέρηση-παράταση των εκλογών και γιατί δεν έχουν ενημερωθεί τα σωματεία μέλη της ΠΟΠΣ; Πότε σκοπεύουν η πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΟΠΣ να προκηρύξουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ; Θα γίνουν τελικά εκλογές; Μήπως θα γίνουν μετά τη λήξη της θεατρικής σεζόν;

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018, αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΠΟΠΣ. Μία από τις τροποποιήσεις ήταν και αυτή της επανεκλογής του ΔΣ της Ομοσπονδίας για όσο το επιθυμούν, δηλαδή κανένας χρονικός περιορισμός στη θητεία του πρόεδρου και του ΔΣ. Το δικό μας σωματείο (σ.σ.: Σύλλογος Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής»), ως μέλος της ΠΟΠΣ, δεν ψήφισε την τροποποίηση αυτή και αντέδρασε έντονα.

Μήπως η πρόεδρος και το ΔΣ περιμένουν την έγκριση του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο για να προκηρύξουν εκλογές και να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για να επανεκλεγούν;

Αναμένουμε μια απάντηση από την πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΟΠΣ, για το πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση-παράταση των εκλογών.

Για μια ακόμη φορά η Χριστίνα Σαχινίδου απέδειξε ότι ξεπέρασε τον Στέφανο Τανιμανίδη και τον Γιώργο Παρχαρίδη.

Κωνσταντίνος Ν. Καλτσίδης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής».