17 Φεβρουάριος 2020, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2020, 22:51

Κέρκυρα: Μεγάλη εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Κέρκυρα: Μεγάλη εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Αριστόβουλος Κορωνάκης)

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο από κοινού το τμήμα Κέρκυρας ΑΧΕΠΑ και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων του νησιού, στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά και στα 100 χρόνια που συμπληρώθηκαν την περασμένη χρονιά.

Τόνισε δε επανειλημμένως ότι τα γεγονότα αυτά όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχαστούν, αλλά οφείλεται αφενός να τα μελετούμε ώστε να αποφευχθεί επανάληψή τους στο μέλλον, αφετέρου να αναδειχθούν περαιτέρω ώστε η Γενοκτονία των Ποντίων να αναγνωριστεί διεθνώς. Στη συνέχεια προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Η μπάντα.

Τέλος στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (και μέλος της AHEPA) Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και προανήγγειλε την πραγματοποίηση κυβερνητικά οργανωμένων κοινών δράσεων Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας το προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναδειχθεί και να διεθνοποιηθεί το ζήτημα των γενοκτονιών.


(Φωτ.: Αριστόβουλος Κορωνάκης)

Τη βραδιά έντυσε μουσικά η υψίφωνος Έλλη Καρύδη με τη συνοδεία του Σπύρο Ρουβά στο πιάνο.

  • Με πληροφορίες από το enimerosi.com.
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ15
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020
19:30
Προσκεκλημένος ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα», Νίκος Ασλανίδης.